El Productor del mes

Febrer. Curs 18/19

MATADERO DE AVES GUIU S.L

(La Seu d’Urgell. Alt Urgell)

Dades de contacte

Carles Guiu
Telèfon 973 35 06 03

carlesguiu@hotmail.com

Qui som?

L’Escorxador d’Aus Guiu és una empresa familiar que des de fa més de 30 anys ofereix els seus productes a l’Alt Urgell, a la Cerdanya i a Andorra. L’empresa passa per la tercera generació i a pesar de no poder trobar els pollastres vius a la plaça del mercat de la Seu com així era en els seus inicis, els podem trobar en carnisseries, comerços tradicionals, supermercats, restaurants,… i si alguna cosa no ha canviat en tot aquest temps, és la qualitat dels seus productes.

La família Guiu compra els pollets nounats i arriben a les granges que tenen a Bellestar amb un dia de vida, procedents d’incubadores de Reus i de Verdú. Tot i què tots els animals són alimentats de la mateixa manera en uns inicis, hi ha un tret diferencial que fa que el consumidor pugui triar entre dos tipus de pollastre (el broiler i el de pagès). La diferència bé marcada pel temps d’engreix i l’alimentació. Un pollastre broiler, és el que podem trobar a les carnisseries, s’engreixa durant uns 40 o 60 dies. El consumidor podrà reconèixer fàcilment aquest tipus de pollastre perquè el venen sota la marca “el pollastre groc català”, que pertany a l’Associació d’Empresaris d’Escorxadors d’Aviram de Catalunya (ASSOCAT). En canvi, el pollastre de pagès té un creixement més lent. Fins als 30 dies s’engreixen de la mateixa manera que els pollastres broilers però a partir d’aquesta edat son criats amb més espai i surten a l’aire lliure, són alimentats amb productes 100% vegetals i sense additius. Perquè un pollastre sigui de pagès i tingui una consistència i un sabor com el d’abans és necessari que el temps d’engreix de l’animal sigui d’ entre tres i cinc mesos. El consumidor pot reconèixer fàcilment el pollastre de pagès de l’Escorxador d’Aus Guiu perquè està etiquetat amb el nom “Pollastre de Pagès del Pirineu”.

L’empresa assegura als seus clients un producte de qualitat gràcies a què coneixen bé el seu producte ja que s’ocupen de tot els passos de l’animal des de que arriba a les granges fins al moment del seu sacrifici, el qual es realitza en unes instal·lacions sota el control de veterinaris oficials i seguint les normes sanitàries establertes. Per obtenir un producte de qualitat s’han de tenir en compte molts factors, un d’ells ho és també la proximitat entre les granges i l’escorxador. Una distància més curta fa que l’animal no pateixi tan estrès i això es converteix en un producte millor. En aquest sentit, els productes que ofereix la família Guiu tenen aquest avantatge donat que la distància que han de fer els animals és tan sols de vuit quilòmetres.

A l’Escorxador d’Aus Guiu el consumidor no tan sols hi pot trobar pollastres. En èpoques assenyalades, com ho són la Pasqua i el Nadal, també hi podran trobar pintada (gallina de guinea), capons, pulardes i ànecs. La seva oferta es completa amb carn de conill i especejament del mateix, productes d’ànec com ara magret, foies i confits, gall d’indi i derivats, i ous frescos. Aquestes productes els tenen tot l’any, i provenen de proveïdors de tota confiança. D’altra banda, també posen a l’abast del consumidor carn de caça com ara guatlles, faisans, perdius i colomins, a més a més per Nadal fan el pollastre de pagès farcit amb bolets o bé amb prunes i pinyons, ja cuinats. Aquests pollastres estan a punt per consumir-los, només cal afegir-hi el brou que porta inclòs i es pot servir.

 

Productes:

Pollastre groc, alimentat amb un 65% de cereals
Especejament de pollastre
Hamburgueses i salsitxes
Pollastre de pagès
Capó
Pintada
Ànecs
Pulardes

On els podreu trobar i degustar ?

En les carnisseries, comerços tradicionals, supermercats, restaurants de l’Alt Urgell, Cerdanya i Andorra.