A data d’avui, tots els centres educatius de la Cerdanya i gairebé tots els de l’Alt Urgell s’han adherit a formar part del projecte: Mengem d’Aquí, un projecte de dinamització del consum de productes agroalimentaris locals de l’Alt Urgell i la Cerdanya en l’àmbit del menjador escolar.

Des de fa una mesos, l’equip que desenvolupa el projecte s’ha reunit, per una banda, amb els gestors de menjador i els cuiners, per tal d’explicar el funcionament del projecte i ajudar-los a fer viable la implantació d’aquest. Per altra banda, també s’està fent un treball amb els productors agroalimentaris, per tal de poder fer viable la incorporació d’aquests productes dins el menú escolar.

El menú mengem d’aquí s’ha elaborat per part de la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) del Món Sant Benet i ha comptat amb tres revisions per part dels cuiners dels menjadors escolars abans de tenir la proposta definitiva. La decisió d’adherir-se al projecte ha estat lliure per part de cada gestor de menjador.

Per part de la Fundació Alícia es va efectuar una formació als cuiners i ajudants de cuina dels menjadors escolars el passat 7 de juliol a la seu de la fundació. Aquesta va tenir dos parts: una primera on es va explicar la justificació de la proposta de menú i una segona on es van cuinar els plats de nova incorporació i els assistents van poder degustar les noves propostes i resoldre dubtes.
Els menjadors escolar que van participar-hi són:

Per part de l’Alt Urgell: Escola Albert Vives, Escola Sant Jordi i Institut Aubenç d’Oliana, Escola Tuixent, aquestes escoles la gestió la porta l’AMPA. Escola Miret i Sans d’Organyà, gestionat per l’Ajuntament. Aquestes escoles tenen cuina pròpia. La resta d’escoles participants al projecte tenen cuina gestionada pel Consell Comarcal a través d’una empresa externa: Institut Joan Brudieu, Institut la Valira, Escola La Valira, Escola Pau Claris totes de la Seu d’Urgell, Escola Castellciutat, Escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs, Escola Rosa Campà de Montferrer, Escola Sant Climent de Coll de Nargó.

Per part de la Cerdanya: Escola Bac de Cerdanya d’Alp, Escola Mare de Déu de Talló de Bellver escoles amb cuina pròpia i gestionades per l’AMPA, Escola Santa Coloma de Ger cuina pròpia gestionada per l’Ajuntament de Ger, Escola Ridolaina gestionada per les famílies. Escola Vedruna gestionat per un càtering. Escola Alfons I, Escola Llums del Nord, de Puigcerdà, Escola Santa Cecília de Bolvir, Escola Portella Blanca de Lles de Cerdanya, Escola Pere Sarret de Montellà i Martinet, Escola El Puig de Prullans, Escola Sant Serni de Prats i Sansor, Escola Jaume I de Llívia, gestionat pel Consell Comarcal de la Cerdanya a través d’una empresa externa.