La Recepta del mes

Novembre. Curs 18/19

Menjador: Escola Mn. Albert Vives – Gestor de menjador: AMPA Albert Vives (LA SEU D’URGELL. ALT URGELL)

Mandonguilles a la jardinera

Qui sóc?

Em dic Antonia Rubio, sóc d’Organyà i sóc la responsable del menjador escolar ubicat a l’escola Mossèn Albert Vives, des de fa uns 17 anys, treballant conjuntament amb dues persones més. Elaborem el menjar a la cuina del mateix centre i fem un menjar molt casolà amb productes de proximitat

Ingredients per a 4 persones

  • 1,5 kg de carn picada de porc (pollastre per a alumnat d’origen musulmà)
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot verd
  • 2 alls
  • 1 mica de julivert
  • 2 ous
  • 1 pot de tomàquet natural triturat
  • ½ kg de pèsols
  • Farina (maizena pels al·lèrgics al gluten)
  • Sal, pebre i oli

Preparació:

Salpebrem la carn, afegim els ous, els alls talladets, el julivert i una mica de ceba ratllada. Remenem tot bé i fem les pilotetes. Les passem per farina o maizena i les fregim (les dels al·lèrgics i musulmans les fregirem en una paella petita apart)

Apart fem un bon sofregit de ceba i pebrot verd que cuinarem lentament i quan estigui llest, el triturarem.

Preparem el tomàquet posant una mica d’oli en una paella, afegim el tomàquet i quan ha reduït una mica li afegim una cullerada petita de sucre per treure l’acidesa. Rectificarem de sal i afegirem el sofregit.

Ho posarem tot dins una cassola junt a les mandonguilles i els pèsols, que prèviament haurem bullit, i deixarem que faci xup-xup un quart d’hora. Si cal afegirem una mica de brou i … llestes per assaborir-les.

En dos plats diferents, haurem posat les mandonguilles pels al·lèrgics al gluten i les de pollastre pels musulmans.
Bon profit i desitgem que us agradin!!!