El Productor del mes

Març. Curs 18/19

SAT LA REULA. Productes làctics artesans del Pirineu 

(Fígols d’Organyà. Alt Urgell)

Dades de contacte

Ermengol Majoral
Tel.: 649 91 60 27 / 616 69 66 56 / 973 05 80 12
Crta. C-14, km 169
Fígols d’Organyà

www.lareula.cat
lareula@lareula.cat

 

Qui som?

La Reula és una finca situada a l’Alt Urgell, que es dedica a la producció de llet des de els anys seixanta. A la granja tenim 540 caps de bestiar, 300 vaques lleteres en producció i 240 vedelles de recria. Sembrem, collim i emmagatzemem a la pròpia explotació els farratges, per garantir una dieta acurada i controlada, que es complementa amb nutrients, tot per aconseguir una alimentació equilibrada que es tradueix en la màxima qualitat de la llet.

Les vaques de la nostra granja són de raça Frisona, totes nascudes a l’explotació familiar.
Les nostres vaques ens proporcionen una llet d’excel·lent qualitat, avalada per les diàries analítiques de l’ALLIC.
A SAT la reula, que tenim una llarga tradició ramadera de vaques llet, hem habilitat l’antiga casa pairal en desús per elaborar de forma artesanal diversos productes làctics. D’aquesta forma treballem amb un sistema de cercle tancat: CRIAR / MUNYIR / TRANSFORMAR / VENDRE
La proximitat entre l’obrador i la sala de munyir ens permet que la llet vagi directa de la vaca a la cubeta de pasteurització mitjançant una conducció d’acer inoxidable. La llet pateix les mínimes manipulacions, fet que ens diferencia, i que es tradueix en una òptima qualitat d’aquesta, que també s’aprecia en els productes que s’elaboren.

 

Productes propis:

  • Iogurts: natural poc àcid i cremós; desnatat; ensucrat amb 7,5,% de sucre natural de remolatxa i de fruites elaborats amb melmelades de Cal Casal d’Ossera, les fruites les anem posant estacionals.
  • Mató de gust molt tradicional, combina’l amb mel, fruits secs, sucre, …
  • Formatge fresc amb llet de vaca pasteuritzada i lleugerament premsat de manera natural, textura suau, fundent i amb poca sal. Combina amb amanides, pasta, postres, o tot sol.
  • Crema de iogurt natural de textura cremosa i sabor intens, es pot beure o prendre amb cullera barrejada amb cereals o fruites de temporada
  • Llet fresca que conserva tot el ser saber gràcies a la pasteurització amb cubeta i a l’escassa manipulació en el procés
  • Nata suau i cremosa

On els podreu trobar i degustar?

Ens podeu trobar en establiments de l’Alt Urgell, la Cerdanya, Oliana, Ponts, Artesa de Segre i Agramunt. També ens trobareu a Andorra a diversos establiments.
A més a més, podeu visitar-nos ja que disposem d’una aula pedagògica, amb vistes a l’obrador, per acollir visites d’escoles i grups amb reserva prèvia.

Mitjançant audio-visuals, adaptats a les diferents edats, s’expliquen les tasques que es realitzen a la granja i a la formatgeria. Un entorn de la granja condicionat, farà que la vostra visita sigui més agradable. També tenim una petita i acollidora botiga per comercialitzar els nostres productes.

I també ens trobareu a les fires de la comarca amb els nostres productes i també amb el gelat de iogurt amb toppings.